Bjud på en kopp te

Rött te, grönt te, svart te? Vad får det lov att vara.
När det är kallt och mörkt ute tycker jag det är super mysigt att krypa upp i soffan med en kopp gott te i handen. Favoriten för mig just nu är Friggs Kanelte. Riktigt gott.

Här får du en guidning i tedjungeln


Källa : Nationalencyklopedin
1. Svart te. Efter skörden får bladen jäsa och då blir de svarta. 60 procent av det te som dricks i Sverige är svart, men i Japan och Kina är det inte alls populärt. Darjeeling och Ceylon är vanliga sorter. Svart te kan också smaksättas, som exempelvis Earl Grey eller Söderblandning.
2. Oolong. Ett mellanting mellan svart och grönt te. Det är mera kraftfullt än grönt te, men mildare än svart. Bladen får jäsa, men inte lika länge som när man framställer svart te. Kända varianter är Dung Ti från Taiwan och kinesiska Ti Kuan Yin.
3. Grönt te. Tebladen hettas upp innan de torkas, så att enzymerna, som annars skulle göra att tebladen vissnade och mörknade, förstörs. Innehåller mindre koffein än svart te. Pröva gärna Longjingte som påminner om rostade kastanjer eller japanska Sencha.
4. Rökt te. Ett svart te som torkas under eldning av tall, vilket ger teet en tjäraktig smak och doft.
5. Rött te. Görs på barken av en helt annan buske (den afrikanska rooibus-busken) och är egentligen inget te. Klassificeras i likhet med kamomillte som örtte. Koffeinfritt och rikt på mineraler.
6. Vitt te. Det minst behandlade teet. Här plockas bara de spädaste knopparna på tebusken. Tebladen hettas aldrig upp som i grönt te, utan får torka direkt. Smaken är söt och mild.

Vilken är din favorit?

for the first time in my life

Har gått och nynnat Bryan Adams här på morgonen (The summer of 69),

Nu är jag hemma hos M som så snällt tar hand om en bostadslös liten rackare. Konstigt nog kändes det som vi bott ihop jämnt.  Skönt när det funkar utan krångel. Igår efter jobbet mötte jag upp M , vi handlade, lagade middag, drack te, kollade film och sen var det god natt. Filmen vi såg var Happy Feet : ) Söt film. Btw var det han som valde den (oväntat val av en kille)

Idag ska jag ta min kreativitet och ordna personalrummet tills personalen kommer nästa vecka, ska bli skoj. Blir nog mkt vitt.

Over and out nu kallar plikten


pip,pip,pip,pip

Vaknade i morse av att det lät utanför fönstret (pip,pip,pip,pip i gäll ton) det var en traktor som backade... (ni vet hur det låter när de har såntdär ljud på för att veta när de har någonting bakom sig........  )
God morgon sverige tingelingeling tänkte jag och skuttade glatt upp ur sängen. <bättre start kan inte fås : )

Som jag skrev igår så blev det dans efter middagen som för övrigt var riktigt god (Tack Erik) Dansen var den trevligaste på mycket länge, lagomt mycke folk och bra dans folk.
 
Idag ska jag bege mig ut till Gällö till Marie och ta en långpromenad med vovvarna och sen blir det middag med tjejerna. På återseende.

Middag på övrehantverksgatan

Idag har jag hunnit med att träffa många goda vänner och fikat, pratat, skrattat och varit sentimental, Det är inte slut än, jag ska nu bli bjuden på middag, hasselbackspotatis, kyckling och gott vin. Det blir jag, Sara, Erik och Lars och jag hoppas det blir som det brukar bli när vi träffas. Spydigheter med glimten i ögat och kanske tom lite singstar, ska spöa Sara : ) ( tävlingsmänniska som man är)

Sen blir det att svänga sina lurviga till Jannez, trevlig kväll med andra ord.


Snipp, snopp, snut så var sagan slut

Idag läste jag att RFSU lanserar ordet snippa för det kvinnliga könsorganet. Snippan och snoppen blev det alltså.  Måste nog hålla med om att det låter bättre än framstjärt, muttan, fittan, kussimurran, kissen, tuppa, musen, slidan eller vaginan....  ja you name it - kärt barn har många namn. Men om nu RFSU så har rätt så är det bara snippan som gäller om 20 år, det är iaf det namn som kommer anvandas på BVC, MVC och förskolor.
Det roligaste är väl ändå att det tom varit en namnkampanj på lanseringen av ordet snippa. Ha ha vad sköj

Ledig dag 1

Njöt av sovmorgonen idag, vaknade sju och steg upp och gjorde frukost till N, skjutsade honom till jobbet och sen hem till soffan och läste bok.
Vid elva kom André förbi och slöade i soffan medans jag ringde 711 samtal framochtillbaka i jakten på lägenhet!! how hard can it be!
Håll tummarna för att jag får den här som jag har på g nu iaf. Sen åkte vi in till stan och lunchade med Sally, alltid lika roligt att få lyssna på hennes garv, älskar människor som har härligt skratt, dessutom kan hon verkligen inte berätta någonting utan att skratta själv - så charmigt- girl i love u.
Det är tufft att vara ledig, det är åka hit och dit som gäller, systemet, rusta, stan, mio, jysk, rusta, ja uber alles (har varit smakråd till sallys lägenhet) hon har bra smak själv så jag kunde mest hålla med. Nu blir det boken igen och the. Pöss tills nästa gång


Hej då party

Igår lördag så samlades ett glatt gäng hemma hos oss i 19 tiden. Vi blev 19 personer och jag tyckte verkligen att det var synd att inte förfesten räckte längre än till 23. Är nästan aldrig lika roligt när man kommer ut.
Vi samlades som riddarna runt runda bordet och drack och åt precis som farbror Abraham.

Kvällens plus : Trevlig stämning
                            God fördrink
                            Att så mång kom (kul att hinna träffa er innan jag åker)
                            Min "avskeds"present från S, M,M och M. Tack för det fina Pilgrims hjärtat
                            Alla glada skratt åt alla fula kort från låg och mellanstadiet 
                            Majas sköna bitterhet över musikvalet
                            Att alla snacks blev uppätna,,,, efter lite tjat
                            All fuldans på Olearys, 


                                         
Kvällens minus: Musiken (vem styr upp den tills nästa gång)
                              Att förfesten tog slut så fort
                              Att det blev ett kilo morötter kvar
                              Att jag inte hann prata med alla så mycket som jag skulle vilja

Tack alla som kom för en lyckad kväll.


 


Vecka 3 i punktform

Måndag. Jobb, promenad efter jobbet
Tisdag: Jobb och Vänner efter jobbet
Onsdag: ledig dag och lat, lat, lat, klippte mig
Torsdag: Jobb och promenad efter jobbet
Fredag: Jobb och trevlig lunch med Maria, sally och Marie. Sista arbetsdagen i Östersund...Kvällen innehöll dans till Blender,
Lördag: Ledig, inköpstur på fm, systemet, rusta och hemköp, sen långpromenad och shopping med T, hem och fixa inför kvällens Hej då party,
Söndag: Ta det lugnt, träffa Maja, Maud och Vickan på Törners för en fika

Tulpanens dag


image11


Ja idag är det tulpanens dag, vem bestämmer alla dessa dagar? Kanelbullens dag, tulpanens dag, semlans dag, napoeleonbakelsens dag, Jag tror det är dagens I-lands problem, inte tror jag att dessa dagar uppmärksammas i några u- länder.... Eller?

Jag har iaf inte lyckats köpa några tulpaner idag, kanske får köpa en bukett imorgon på min lediga dag. Min ta hand om mig själv dag, Ska försöka sova lite längre än till halv sex som är den vanliga tiden jag vaknar, kanske får sovmorgon till sju iaf : )

Allt känns upp och ner och helt underligt annorlunda.

I fredags var jag på dans i Häggenås mkt trivsamt, jag kände att det var trevligt att komma ut och dansa men framför allt måste jag erkänna att det är otroligt spännande att titta på folk. Ingens dansstil är den andre lik,mkt intressant.

När man bestämmer sig för att förändra sitt liv så radikalt att flytta från vänner, familj, fotboll och tryggheter så är det så att man mer än en gång funderar på vad man egentligen har gett sig in på, Jag antar att det kommer bli precis som rubriken antydde. Men jag tror och hoppas att det för mer positivt med sig än negativt.
Det som sägs varje år Nytt år, Nytt liv, Nya vanor, så vet man ändå att det viktigaste av allt är att ta hand om sig. Så det ska jag göra.

Over and out. Puss virvlan


2008 i 13 dagar

Sista dagen på året 2007: Nyårsafton 2007/2008 spenderade jag i Ås, det innehöll allt som ett lyckat nyårsfirande ska innehållå, god mat, dans, raketer, skumpa, oväntat hångel, köra ner i diket x 2, lagomt kallt, trevliga vänner och glatt humör.
Inga löften gavs och inga bröts under 2007.

Dag 3 & 4: Sundsvall för intervjuer med de säljare som ska börja. Långa dagar och 18 intervjuer. Den ständig frågan... varför ska vi anställa just dig... ja få se nu... kommer aldrig i tid, hatar att jobba, otrevlig och kommer aldrig i tid... eller NOT!!! ingen är ju så korkad att de säger sanningen : )

Dag  5 & 6: Kollade film hela helgen med undantag för Nostalgikväll på GIII oj oj oj vilket hålligång, god mat och trevligt sällskap, kunde dock önskat lite mer fart efter middagen. Men trevligt sammanfattar kvällen.

Dag 9: Åter i Östersund och LEDIG dag!! klev upp åt frukost, skjutsade N till jobbet och sen hem igen till Vänner!! Låg i sängen fram till tre och kollade avsnitt efter avsnitt (Tack lillebror och Lena för julklappen), Hur skön ledig dag som helst!! Sen gjorde jag mig klar för ännu en bra julklapp (revy och middag på Simon och Viktor) jätte trevlig kväll. Tack n.

Dag 10,11,12,13,: Tillbaka till jobbet... oj oj, (no words) har slitit hund sen i torsdags men nu känns det under kontroll igen.